Umplem Cetatea cu muzică

Chiar dacă marile concerte s-au mutat în Piața Unirii, am pregătit pentru voi concerte inedite și în Cetate sau în alte locuri din oraș. Vă invităm să ne bucurăm de muzică împreună! Iată care sunt concertele care vă așteaptă în weekend!

Joi, 23 iunie

21:00 Concert Speak Floyd

Loc:  Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Organizator: Asociația Szent László

Melodiile celebrei trupe Pink Floyd vor fi interpretate de tribute band-ul Speak Floyd din Cluj-Napoca.

Vineri, 24 iunie

17:30 De la Operă la Operetă. Seară de arii şi lieduri alături de artistul liric şi contratenorul Viktor Iosif

Loc: Cetatea Oradea, Corpul M

Organizator: Asociaţia Cultural-Artistică Slash Light

Seară de arii şi lieduri cunoscute în interpretarea artistului liric şi contratenorului Viktor Iosif din creația compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Andrew Lloyd Webber, Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss şi alţii. 

La pian va fi acompaniat de Ferencz Mercedes.

18:30 Mai mult decât șansonete pe balconul Casei Kolozsváry

Loc:  balconul Casei Kolozsváry (str.  Iosif Vulcan nr. 2)

Organizator: Asociația Szent László

Viața este ca un montagne russe: cu momente uneori mai fericite, alteori mai triste, mai intense sau mai lente. La fel ca  selecția de melodii ale artiștilor. Vă invităm să descoperiți ce s-a întâmplat la Lelle sau cum ar fi să trăim 120 de ani. Și Stux ne va povesti cum e viața la Paris și vom putea călători și la etajul unui autobuz. Vă garantăm că vom cânta și vom bate ritmul împreună pe parcursul serii!

Interpreți: Ibolya Mészáros, István Papp, la pian îi va acompania Gergely Dargó.

Sâmbătă, 25 iunie

12:00 Concert Karaván Együttes

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Trupa clujeană va delecta în special copiii, dar nu numai, cu poezii transpuse pe muzică și melodii proprii. Pe lângă veselie, bună dispoziție și experiența muzicală propriu-zisă, scopul formației este de a păstra și a da mai departe valorile umane fundamentale, simțul estetic și bunul gust. Universul melodic vesel, inspirat din stilul popular maghiar, etno, folk-rock și melodiile în sincron cu omul și natura îi vor ademeni pe cei mici la dans, le dezvoltă simțul ritmic, vocabularul și  fantezia.

14:00 Un cântec bun pentru o masă bună – Concert Kiss Music Band

Loc:  Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Organizator: Asociația Pro Partium

17:30 Shalom Chaverim! –  Concert Oradea Wind Ensemble

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Organizator: Asociația Szent László

Trupa Oradea Wind Ensemble va interpreta melodii tradiționale evreiești cum ar fi: Klezmer Carnival (Philip Sparke), Fiddler on the Roof (Jerry Bock), Israel Shalom (Kees Vlak), Three Klezmer (Philip Sparke).

În colaborare cu: Erzsébet Szabó

Dirijor: Lorenzo Moroni

20:00 Concert Blues B.R.Others Show

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Organizator: Asociația Szent László

În repertoriul formației alcătuite din 10 membri, pe lângă melodiile din coloana sonoră a legendarului film Blues Brothers, se regăsesc și alte melodii cu tonalitate asemănătoare, din lumea muzicii blues, funky și soul. Singurul blues show din regiune se bucură de o popularitate neîntreruptă de peste două decenii pe scenele festivalurilor, dar și a unor mari cluburi. Să nu vă uitați acasă pantofii de dans!

Duminică, 26 iunie

16:00 – 19:00 Concert Agyagbanda

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Organizator: Asociația Szent László

În urmă cu 20 de ani, Agyagbanda a început ca o trupă care interpreta muzică tradițională ceangăiască. Astăzi, repertoriul lor conține diverse feluri de muzică, printre care muzică populară, valsuri, tangouri, fox-uri, jazz, csárdásuri, pop și multe altele.

19:30 Concert Andrea Mahó, Réka Koós, Balázs Nagy și Tibor Buch

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Organizator: Asociația Szent László

Cele mai cunoscute piese din repertoriul musical-urilor vor putea fi savurate în cadrul spectacolului susținut de Andrea Mahó, deținătoarea Premiului Jászai Mari, Réka Koós, deținătoarea premiului Junior Lyra și Balázs Nagy, deținător al Premiului Kisfaludy, respectiv de actorul Tibor Buch, deținător al Premiului Aranyalma. Numele artiștilor este, probabil, cunoscut de fanii genului, ei având roluri și în musicaluri renumite, cum ar fi Mizerabilii, Fantoma de la Operă, Mary Poppins, Mamma Mia! sau Undeva în Europa, interpretate pe scena Teatrului Madách din Budapesta sau a Teatrului Szigligeti din Szolnok.

Share
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email