Se mișcă orașul! Activități sportive la festival

Sportul nu putea lipsi de la festivalul Zilele Sfântului Ladislau, așadar vă invităm în oraș la mișcare! Iată care sunt evenimentele sportive a celei de-a zecea ediții a festivalului.

Sâmbătă, 25 iunie

09:00 Yoga pentru detensionare și eliminarea durerilor de spate cu Janka Zsófia Csepregi

Loc: Cetatea Oradea, Bastionul Bethlen

Bazată pe posturile din Hatha yoga, yoga pentru coloană pentru începători este o formă de mișcare de grup, preventivă, concepută pentru a restabili sănătatea fizică și a sistemului nervos. În cadrul sesiunilor de detensionare, exercițiile și asanele sunt folosite pentru a ajuta la eliberarea tensiunii în zonele tipice de stres (mușchii faciali, maxilarul, gâtul, umerii, talia); exercițiile de respirație sunt folosite pentru a ajuta la concentrarea spre interior și a rămâne în prezent. Printr-o relaxare îndelungată și ghidată, participanții vor experimenta o relaxare totală, atât în corp cât și în minte.

Vă rugăm să vă aduceți o saltea de yoga, un izopren sau o pătură!

10:00 Spectacol de gimnastică acrobatică

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Princiară

Sunshine Dance a fost înființată în 2007 cu îndrumarea lui Tímea Szűcs, iar cel mai tânăr membru are 4 ani. Aceștia participă în fiecare an la numeroase concursuri și spectacole.  Coregrafiile lor prezintă povești și emoții.

Duminică, 26 iunie

09:00 Yoga pe scaun cu Janka Zsófia Csepregi

Loc:  Cetatea Oradea, corp M

Yoga pe scaun este  recomandată generației mai în vârstă și celor cu probleme de mișcare.

La clasele de yoga pe scaun facem exerciții posturale, de tonifiere și stretching, stând pe scaun sau în picioare, lângă un scaun. Acesta oferă siguranță și posibilitatea celor care nu pot practica yoga clasică (de ex. pentru că nu pot sta în genunchi sau pe jos) să experimenteze și ei lumea yoga. Yoga pe scaun îmbunătățește flexibilitatea, scade suprasolicitarea articulațiilor, crește concentrarea, elimină tensiunea mușchilor și îmbunătățește starea de spirit. Exercițiile pot fi efectuate atât de femei, cât și de bărbați.

09:00–17:00 Echipa de Aur III – Turneu de fotbal de tineret

Loc: Stadionul Bodola Gyula

Organizator: Asociația NAC,  Asociația Civică Maghiară

Turneul de fotbal de tineret Echipa de Aur este organizată anul acesta pentru a treia oară la Zilele Sfântului Ladislau. La competiție participă echipe atât din Transilvania cât și din Ungaria și din alte regiuni ale Bazinului Carpatic. Competiția de anul acesta este organizată pentru categoria de vârstă U10.

10:15 Sport pentru toată familia cu Mónika Vári Nagy

Loc:  Cetatea Oradea, Cetatea Princiară

Share
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email