O statuie inedită a Sfântului Ladislau

În timp ce un oraș și o regiune întreagă așteaptă să fie dezvelită statuia ecvestră a Sfântului Ladislau în Cetatea Oradea, ne-am gândit, ca pe durata festivalului, să onorăm memoria regelui nostru cavaler, fondator al urbei, cu o statuie unică, specială.

Nu e vorba de o operă oarecare, ci de o statuie de nisip care va fi realizată de tânărul artist Ferenc Monostor, care a intrat în cartea recordurilor când, în 2010 a construit o statuie de nisip uriașă, lungă de 27 de kilometri. Artistul și-a lăsat amprenta în mai multe țări prin operele sale, și a creat deja din nisip majoritatea personalităților marcante ale culturii maghiare. Deși materialul cu  care lucrează este efemer, lucrările sale vor rămâne în amintirea și în sufletul tuturor celor care le-au văzut.

Statuia de nisip, care va fi realizată în Cetatea Oradea, va fi „dezvelită” sâmbătă, 25 iunie, de la ora 13:00, însă procesul de lucru va putea fi urmărit pe tot parcursul festivalului. Haideți să vedeți procesul și, desigur, rezultatul inedit!

Share
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email