“O oază în marea de gânduri zilnice”. Gala de Deschidere a Zilelor Sfântului Ladislau 2022

Festivalul cultural Zilele Sfântului Ladislau a debutat luni, 20 iunie, cu gala de deschidere, eveniment care avut loc la Teatrul Szigligeti și a inclus spectacolul de dans Crinul de Foc susținut de cei 70 de artiști ai Ansamblului Popular Debrețin în colaborare cu orchestra Bürkös.

“Din păcate, atunci când credeam deja că totul e în regulă în jurul nostru, când am sperat că ne-am primit înapoi viețile, avem în față noi provocări. Nu e suficient că trăim în umbra unui război, a venit peste noi și o criză gravă economică și energetică. Viețile ne-au fost întors pe dos. În astfel de situații e foarte important ca, uneori, să ne deconectăm de gândurile de zi cu zi, să încercăm să găsim binele, frumosul, plăcutul din viețile noastre și să-l așezăm în centru. Pentru asta avem sărbătorile, sărbătoririle. Ele sunt o oază în marea de gânduri zilnice”, a precizat Zatykó Gyula, organizatorul principal al Zilelor Sfântului Ladislau. 

Organizatorul a subliniat faptul că ediția a 10-a a festivalului include evenimente diverse, potrivite pentru toate vârstele și gusturile.

Zatykó Gyula a mulțumit sponsorilor, finanțatorilor, susținătorilor, iar între aceștia a menționat administrația locală din Oradea, Debrețin și județul Bihor, OTP Bank România. Organizatorul a mulțumit întregii echipei de organizare și voluntarilor, fără de care evenimentul nu ar avea loc. “Să fie această săptămână sărbătoarea noastră, a apartenenței comunitare, sărbătoarea orădenilor. Timp de o săptămână să trăim clipa, să ne deconectăm de gândurile cotidiene și să savurăm bucuria momentului. Săptămâna aceasta motto-ul nostru să fie: carpe diem!”, a încheiat Zatykó Gyula.

“Noi trebuie să fim conștienți de istoria noastră, trebuie să fim conștienți de trecutul nostru și trebuie să ne respectăm înaintașii, trebuie să ne respectăm trecutul. De aceea mă bucur că Primăria municipiului Oradea este implicată în organizarea acestui festival și garantez că în continuare vom fi implicați pentru că, așa cum știe toată lumea, noi suntem un oraș multilingvistic, multicultural și multietnic”, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, prezent la gală. 

Festivalul cultural, aflat la ediția jubiliară cu numărul zece, va avea loc pe parcursul întregii săptămâni, până în 26 iunie, și va cuprinde evenimente în Cetatea Oradea, Piața Unirii și alte locuri de desfășurare. Concerte, expoziții, târg meșteșugăresc, evenimente gastronomice, tururi ghidate, activități pentru copii și familii, activități sportive sunt numai câteva dintre evenimentele festivalului care așteaptă să fie savurate.

Programul detaliat al Zilelor Sfântului Ladislau 2022 îl găsiți aici: zilelesfantuluiladislau.ro/2022/program.

Noutăți despre festival citi accesând pagina oficială de Facebook Festivalul Zilele Sfântului Ladislau • Oradea.

Share
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email