Ziua familiei în parcul cetății

Zilele Sfântului Ladislau 2018 vor găzdui multe activități antrenante, amuzante și plăcute adresate copiilor, mamelor, viitoarelor mame și familiilor în general, iar cele mai multe dintre acestea sunt reunite sub genericul Ziua Familiei.

De fapt, vor fi două zile pline de evenimente pe care le va putea savura întreaga familie!

Iată programul:

 

Sâmbătă, 23 iunie

9.00–11.00 Antrenament deschis de Wu Tai Chi Chuan

Toți cei care sunt interesați sunt așteptați în Parcul Cetății la un antrenament deschis de Wu Tai Chi Chuan.

Tai chi chuan este un stil traditional de qi gong care îmbină vindecarea fizică cu artele martiale si cu meditatia in miscare. Antrenamentul va fi condus de instructorul Wu Tai Chi Chuan Bara D. Gábor, ucenicul lui Armen Tatevoszjan.

 

9.30–09.50

Gimnastică de familie cu Vári Nagy Mónika

 

10.00 Jocuri antrenante cu reprezentanții Taberelor Yuppi de terapie prin experiență

Cei mici – și cei mari – vor putea participa la jocuri în cadrul cărora vor avea de trecut probe antrenante și amuzante și vor putea afla, totodată, mai multe despre tărâmul zâmbetelor –Yuppi. La eveniment va fi prezentă în mijlocul copiilor una din coordonatoarele de tabără – Bordás Andrea.

Taberele Yuppi sunt tabere de terapie prin experiență, organizate an de an, începând din 2011, la Șăulia de Câmpie din județul Mureș. Taberele sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice, care sunt implicați în activități de terapie prin experiență precum canotaj, echitație, cățărat sau tir cu arcul. Aceste activități terapeutice s-a demonstrat că îi ajută pe copii la creșterea încrederii în sine și le oferă resurse importante în lupta cu boala. În vara 2018, taberele vor găzdui 150 de copii din întreaga țară, susținuți de aproximativ 140 voluntari.

 

11.00 Yoga pentru gravide cu Hoffmann Kinga, DOULA și instructoare de yoga

Pe lângă faptul că face perioada de sarcină mai ușoară, yoga pentru gravide contribuie și la o naștere mai lină, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere emoțional.

Mișcările din cadrul evenimentului vor fi lente și relaxante și vor contribui la întărirea și flexibilizarea mușchilor implicați în naștere și nu numai.

 

Cortul mama și bebelușul

 

11.00 Gimnastică pentru copii organizată de Comunitatea Orădeană Kerekítő

 

11.30 Joacă, odihnă și schimbat scutece

 

Duminică, 24 iunie

 

9.00–11.00 Antrenament deschis de Wu Tai Chi Chuan

 

Cortul mama și bebelușul

 

11.00 Gimnastică pentru copii organizată de Comunitatea Orădeană Kerekítő