Regele Matia în Oradea – Gala de deschidere a Zilelor Sfântului Ladislau 2018

Gala de deschidere a Zilelor Sfântului Ladislau 2018 va avea loc luni, 19 iunie, de la ora 19, la Teatrul Szigligeti și va avea ca punct central spectacolul “Regele Matia în Oradea” susținut de Ansamblul Folcloric de Stat din Ungaria alături de invitați.

Zilele Sfântului Ladislau se află la ediția a șasea și vor avea loc într 18 și 24 iunie 2018, în Cetatea Oradea.

Spectacolul de dans și de muzică al Ansamblului Folcloric de Stat din Ungaria și al invitaților va prezenta într-un mod original diversitatea folclorică din regiuni precum Moldova, Călata sau Transcarpatia și va reprezenta și un omagiu adus personalității Regelui Matia.

Guvernul Ungariei a declarat anul 2018 ca fiind anul Regelui Matia Corvin, la împlinirea a 575 de ani de la naștere, respectiv a 560 de la urcarea pe tron.

Interpreți: Kátai Zoltán, Ansamblul CickomBusai Bori și Makula Zoli, Ansamblului Folcloric de Stat din Ungaria, respectiv Ansamblul de Dansuri Folclorice Bartina.

Intrarea la eveniment este liberă, însă, din cauza locurilor limitate din sală, accesul la gală se va face pe bază de invitație. Doritorii pot să ia invitațiile de la sediul Asociației Szent László – organizatorul Zilelor Sfântului Ladislau – de pe strada Jean Calvin, nr. 1, de luni până vineri, între orele 10 și 18. O persoană poate să primească două invitații.

Vă așteptăm cu drag!