De la Sfântul Ladislau la Sfântul Ladislau – Pe două roți, fără frontiere

05-kerekpartura

Organizatorii Zilelor Sfântului Ladislau și cei care li se vor alătura vor porni și în acest an, în 17 iunie – ziua zero a festivalului cultural, într-o tură pe biciclete între Oradea și Biharkeresztes (Ungaria).
Pe lângă popularizarea în județ și peste hotare a festivalului cultural care se va desfășura între 18 și 24 iunie, tura de biciclete își propun promovarea ciclismului și mișcării în aer liber, precum și a protecției mediului înconjurător.
Vă așteptăm pe toți, de la copii la bunici! Cei 20 de kilometri între Oradea și Biharkeresztes vor fi parcurși la o viteză potrivită pentru toți participanții, pe piste de biciclete, iar la întoarcere fiecare va putea pedala în ritmul propriu. De altfel, anul trecut, cel mai mic participant a avut 5 ani și a parcur fără ajutor distanța Oradea – Biharkeresztes. E adevărat, la întoarcere a călătorit pe bicicleta părinților.

Pornirea va avea loc duminică, 17 iunie, la ora 9:30, de la mormântul Sfântului Ladislau din curtea Cetății Oradea, iar punctul de sosire va fi monumentul Sfântului Ladislau din Biharkeresztes. Participanții vor face și o scurtă oprire la Ártánd.
Vă așteptăm cu mult drag!