Concertul Magna Cum Laude, în prima seară de weekend

10-SZLN_2018_Magna_Cum_Laude

Trupa Magna Cum Laude a fost înfiinţată în vara anului 1999 de un grup de prieteni amatori de muzică din Gyula. După o perioadă de repetiţii de o lună, formaţia a participat la un concurs naţional de talente, pe care l-a câștigat. În doar trei zile s-a născut o înregistrare demo, formată din primele patru piese, care, după şase luni, a fost trimisă unor case de discuri importante. Așa a început cariera uneia dintre cele mai populare formaţii pop-rock din Ungaria.

Piesele trupei sunt rafinate, sentimentale, entuziaste, reflectând fidel forţa şi inventivitatea formaţiei. Trupa a ajuns să cânte din mici cluburi până la cele mai mari festivaluri, dovedind de nenumărate ori că poate cuceri orice fel de public. În ultimii ani, pe lângă succesele din Ungaria, băieţii se pot mândri cu trofee internaţionale și concerte europene, în cluburi din Dublin şi Londra, sau la mare depărtare, cum a fost cel dintr-un amfiteatru antic din Amman, Iordania.

Mező Mihály/Misi (voce), Szabó Tibor (chitară) şi Kara Mihály/Misa (chitară bas), alături de Lesták Marci la clape şi Török Máté la tobe sunt, în acelaşi timp, interpreţii unor piese cu mesaj profund, care îndeamnă la gândire, precum şi o trupă ascultată la petreceri energice.

Concertul Magna cum Laude va avea loc vineri, 22 iunie, de la ora 21:00, în Cetatea Oradea.