37_design_het

Săptămâna designului – Sfântu Gheorghe Expoziție retrospectivă

În cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, participanții vor putea să viziteze expoziția sinteză realizată în urma Săptămânii Designului din Sfântu Gheorghe, eveniment care s-a desfășurat în noiembrie 2015.

Săptămâna Designului a avut ca obiectiv prezentarea designului contemporan publicului local, precum și organizarea a unor expoziții, workshopuri, dezbateri, prezentări de modă și un târg de profil. Prin interediul evenimentului s-a dorit crearea unui spațiu de întâlnire pentru reprezentanții breslei din România și Ungaria, designerii locali și din Ungaria, dar și pentru manageri și redactori de specialitate din domeniu.

De asemenea, în cadrul Săptămânii Designului s-a organizat un concurs de proiecte pentru studenţi, în domeniul designului de obiect sau piesă de mobilier din lemn. Obiectele selectate de un juriu internaţional au fost ulterior realizate în parteneriat cu firmele din clusterul lemnarilor din judeţ și au fost expuse pentru a putea fi admirate de publicul larg.

Expoziţia din cadrul Zilelor Sfântului Ladislau prezintă o sinteză a evenimentelor, cu accent pe creaţiile participante la concursul de design.

Expoziţia va fi deschisă de către Damokos Csaba, designer, organizatorul evenimentului.